Man die ex-vriendin en haar grootouders doodstak is opgepakt

26/07/17 om 07:17 - Bijgewerkt om 19:17

In Moere bij Gistel zijn dinsdagavond om iets over 21 uur drie mensen doodgestoken, meldde de VRT in de nacht van dinsdag op woensdag. De twintiger uit Varsenare zette afgelopen weekend een afscheidsvideo op Facebook en YouTube. Daarin maakt hij duidelijk dat zijn leven niets meer te bieden heeft.

Man die ex-vriendin en haar grootouders doodstak is opgepakt

© DJ

De 25-jarige A.D. uit Varsenare heeft dinsdagavond een 17-jarig meisje en haar grootouders doodgestoken in hun huis aan de Alfons Vanheestraat in Moere bij Gistel. De dader zou het voormalige liefje van het meisje zijn.

Op zijn persoonlijke Facebook- en YouTubepagina liet A.D. afgelopen weekend een afscheidsvideo van 27 minuten na waarin hij aankondigt uit het leven te stappen. "Ik heb alles waar ik van hield met mijn eigen handen kapot gemaakt", stelt hij. "Ik heb niets meer om voor te leven." De man spreekt zijn moeder, zus en vriend aan, excuseert zich voor wat komt en neemt afscheid van iedereen. Daarna richt hij zich tot zijn 17-jarige ex-vriendin.

"Ik wilde je bij me hebben"

"Ik vertelde je dat je maar moest vertrekken als je me niet meer graag zag. Je zei dat je zou blijven omdat je van me hield. Maar toen ik terug kwam van het werk, was je weg", zegt hij. "Ik had het moeten weten. Toen ik die ring op de tafel zag liggen, stortte ik in zoals nooit tevoren. Zo wil ik me nooit meer voelen. Het enige wat ik wilde, was jou bij mij hebben. Ik weet dat je niet terugkomt. Het doet zoveel pijn. Ik zou liever nu dood gaan dan je volgende week te zien met iemand anders." Uiteindelijk pleegde A.D. geen wanhoopsdaad, maar trok hij dinsdagavond naar het huis van zijn ex-liefje en haar grootouders. Hij stak het koppel en het 17-jarige meisje neer, het drietal overleefde de feiten niet.

A.D. (25) uit Varsenare nam afgelopen weekend afscheid in een 27-minuten durende video.

A.D. (25) uit Varsenare nam afgelopen weekend afscheid in een 27-minuten durende video. © YouTube

De ouders van het meisje zijn op reis en vernamen het nieuws volgens de VRT zelf ook via sociale media. De verdachte werd de voorbije dagen en weken meerdere keren gesignaleerd in de wijk van zijn voormalige vriendin. Haar grootouders verbleven bij haar om haar te beschermen. A.D. werd er verschillende keren weggehaald door de politie en kreeg zelfs een straatverbod. Na de feiten sloeg hij op de vlucht; maar woensdag werd hij in de namiddag gearresteerd in een supermarkt in Oostende.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!