Man die Bengaals vuur op veld van Club Brugge gooide, riskeert stadionverbod

Redactie KW

Een man uit Sint-Niklaas staat in de Brugse rechtbank terecht voor vandalisme en weerspannigheid in het Jan Breydelstadion.

Op 16 april 2015 gooide R.M. tijdens de wedstrijd van Club Brugge tegen Dnipropetrovsk een fakkel met Bengaals vuur op het veld. De stewards haalden M. uit zijn vak en namen hem mee naar het Judolokaal. De politie kwam erbij waarna M. agressief werd en een deur vernielde.

De Voetbalcel gaf de man al drie jaar stadionverbod voor het Bengaals vuur en het openbaar ministerie vroeg gisteren nog een bijkomend stadionverbod van 15 maanden en een werkstraf van 60 uur voor weerspannigheid en vandalisme. “Mijn cliënt was kalm tot er na de match enkele heethoofden begonnen te roepen naar de agenten die mijn cliënt begeleidden”, stelde de advocaat van M. tijdens de pleidooien. “Hierop begonnen de agenten mijn cliënt hardhandig aan te pakken. Mijn cliënt heeft zich vervolgens enkel willen verweren. Hij begrijpt dat hij een zware sanctie kreeg voor de Bengaals vuur, maar die straf zou toch moeten volstaan.” De uitspraak volgt op 20 juni.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier