Man die 12 jaar geleden oor afbeet in nachtclub moet alsnog schadevergoeding betalen

Redactie KW

Een man die twaalf jaar geleden een oor afbeet tijdens een ruzie om een vrouw in een nachtclub in Knokke is door de rechter in Brugge veroordeeld tot het betalen van een riante schadevergoeding aan zijn slachtoffer.


Het bizarre incident speelde zich af in de toenmalige nachtbar Dubbels van het casino in Knokke. Op 22 september 2002 ging Nederlander Ivan D. (39) uit in het nachtcafé, dat tegenwoordig Kitsch Club heet. Daar kreeg hij het aan de stok met Eric R., die ervan overtuigd was dat Ivan D. zijn hand op de bil van zijn vriendin had gelegd.

Eric R. ging door het lint en beet het linkeroor van D. zo goed als volledig af. De zwaar verminkte Nederlander werd naar het ziekenhuis afgevoerd, maar zijn oorschelp bleek verloren. Plastische chirurgie mislukte, waardoor D. in een depressie afgleed. Omdat hij zich voortdurend nagestaard voelde, verhuisde hij in 2004 naar Brazilië. Pas zes jaar later keerde hij terug en spande hij een proces in tegen Eric R.

Bijter dementerend en in Frankrijk

Strafrechtelijk blijkt de zaak nu verjaard, maar op burgerlijk vlak kende de rechter hem dinsdag 12.600 euro definitieve en 27.500 euro voorlopige schadevergoeding toe. De kans dat D. geld ziet is echter klein. Eric R. verblijft sinds een zwaar verkeersongeval in een Frans ziekenhuis en is dementerend.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier