Man blijft in de cel voor doodslag in Zeebrugge

Benjamin J. besefte dat de situatie ernstig was en verwittigde de hulpdiensten. © a-AFr
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 32-jarige man uit Zeebrugge met twee maanden verlengd op verdenking van doodslag op zijn vriendin. Benjamin J. bracht het 33-jarige slachtoffer eind mei met zware slagen tegen het hoofd om het leven.

In de vooravond van vrijdag 26 mei 2017 kregen de verdachte en zijn Waalse vriendin het in hun appartement in de Noordhinderstraat in Zeebrugge met elkaar aan de stok. Tijdens de hoogoplopende ruzie in dronken toestand kreeg Joyce I. klappen tegen het hoofd. Benjamin J. besefte dat de situatie ernstig was en verwittigde de hulpdiensten. Het slachtoffer werd nog van het ziekenhuis van Blankenberge overgebracht naar een ziekenhuis in Brugge, maar alle hulp kwam te laat.

De verdachte werd de volgende dag aangehouden door de onderzoeksrechter en zit sindsdien in voorhechtenis. Het onderzoek is eigenlijk zo goed als afgerond, maar het blijft voorlopig wachten op het rapport van de gerechtspsychiaters.

Door het recente arrest van het Grondwettelijk Hof zal de verdachte zich in principe voor het hof van assisen moeten verantwoorden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier