Man blijft in de cel voor brandstichting in eigen woning

07/07/17 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:31

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 42-jarige man uit Gistel met een maand verlengd op verdenking van opzettelijke brandstichting. Dominique D. ontkent met klem dat hij iets met de brand in zijn eigen woning te maken heeft.

Man blijft in de cel voor brandstichting in eigen woning

© DJ

Dinsdag ontstond rond 13.45 uur voor de derde keer in enkele weken tijd brand in een woning langs de Lindenhofstraat in Gistel. Het vuur ontstond ter hoogte van de douche en vernielde de hele badkamer. Ook de rest van de woning liep heel wat schade op. De brandweercommandant en de branddeskundige kwamen tot de conclusie dat de oorzaak van de brand niet accidenteel kon zijn. De eigenaar van de woning werd op de rooster gelegd, maar de man ontkent de feiten. D. was op zijn werk toen het vuur ontstond. Volgens de deskundige kan hij echter perfect voor zijn vertrek ervoor gezorgd hebben dat de brand later zou ontstaan. "Maar men legt niet uit hoe hij dat dan zou moeten gedaan hebben", aldus Patrick Bernard Martens, advocaat van de verdachte.

Financiële problemen

De speurders zien een mogelijk motief in de financiële problemen van de Gistelnaar. Zijn huis zou ook voor een te groot bedrag verzekerd zijn. Volgens de verdediging volgt Dominique D. echter uit eigen beweging budgetbeheer voor relatief kleine schulden. De verdediging zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Over twee weken zal de Kamer van inbeschuldigingstelling in Gent zich moeten uitspreken over de verdere aanhouding van de verdachte.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!