Man blijft in cel voor zware verkeersagressie in Houthulst

Redactie KW

De Veurnse raadkamer heeft de aanhouding van een 36-jarige man uit Heuvelland met een maand verlengd voor poging tot doodslag tijdens een geval van verkeersagressie. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. B.C. probeerde met zijn wagen in te rijden op een 34-jarige vrouw.

Vrijdagavond 8 juli wandelde een koppel met drie kinderen door de Dorpsstraat in Klerken, een deelgemeente van Houthulst. Uit de richting van Jonkershove kwam een voertuig met hoge snelheid aangereden. Met handgebaren maande de man de bestuurder aan om vaart te minderen, maar dat zette kwaad bloed bij B.C. uit Heuvelland. De verdachte stopte en probeerde vuistslagen uit te delen. De vrouw van het koppel schoot haar partner te hulp en verhinderde een knokpartij.

B.C. stapte terug in zijn wagen en probeerde de vrouw aan te rijden. Het slachtoffer kon gelukkig net op tijd springen, waardoor ze slechts lichte verwondingen opliep. De aanrijder vluchtte weg, maar kon een paar dagen later toch ingerekend worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier