Man blijft aangehouden voor brandstichting in garagebox in Oostende

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 51-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van opzettelijke brandstichting in een parkeergarage. Pascal M. woonde zelf in één van de getroffen garageboxen.

De ondergrondse parkeergarage aan het Mijnplein in Oostende werd begin juni ook al getroffen door een brand. Pascal M. werd toen aangehouden voor brandstichting. De verdachte komt ook in aanmerking voor de branden in een leegstaand schoolgebouw. Op 14 juli werd hij door de Brugse raadkamer al terug vrijgelaten.

In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 augustus brandde het al voor de tweede keer in enkele dagen tijd op dezelfde parking. Rond 5.30 uur konden M. en Andy H. (36) ter plaatse door de politie ingerekend worden. Later ging een derde verdachte Marcellin G. (46) zich nog spontaan aanmelden bij de politie. H. en G. werden echter al na enkele dagen vrijgelaten door de raadkamer. Pascal M. ontkende zijn betrokkenheid bij de laatste brand. Over de vorige branden verklaarde hij dat ze alleszins niet opzettelijk aangestoken werden. Op enkele maanden tijd werd in Oostende ongeveer vijftien keer brand gesticht. Tijdens de recentste reeks feiten zat M. al in de gevangenis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier