Man bekent doodslag op moeder van twee kinderen in Roeselare

Slachtoffer B.V. en haar partner (en vermoedelijke dader J.P.) © GF
Redactie KW

Het parket van Kortrijk heeft een onderzoek geopend wegens doodslag in Roeselare. Een moeder van twee kinderen werd er dinsdagmorgen omgebracht door haar partner. De man heeft bekend.

Maandagavond al hoorden buren in de Jutestraat – in de wijk Krottegem – hoe het koppel ruzie had. Naar verluidt had het koppel, dat verloofd was en twee dochtertjes van 7 en 5 jaar oud heeft, wel vaker hoogoplopende ruzies, waarbij er herhaaldelijk slagen vielen en meermaals klacht werd neergelegd. De man was in februari nog veroordeeld voor slagen aan de vrouw.

In de loop van de avond werd het rustiger, maar dinsdagmorgen kwamen de hulpdiensten en de politie toch massaal ter plaatse. Ook een medisch urgentieteam kwam nog ter plaatse maar het slachtoffer, moeder B.V., was al overleden. Ze zou bezweken zijn aan de gevolgen van ernstige slagen door haar partner J.P.

De man werd opgepakt bij zijn ouders, naar waar hij was weggevlucht. Hij werd vanmorgen verhoord door de onderzoeksrechter en heeft bekend. Vrijdag moet hij voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die moet beslissen over zijn verdere aanhouding. Speurders van de recherche hebben het huis van het koppel ondertussen al doorzocht. Ook het labo van de federale politie kwam ter plaatse.

Kindjes lopen school in Beveren

De kinderen van het koppel worden ondertussen opgevangen door hun grootouders. De twee dochtertjes van 7 en 5 lopen school in De Bever in Beveren-Roeselare. Daar wordt met ongeloof op het nieuws gereageerd. “Wij staan in nauw contact met de dienst Slachtofferhulp van de politie en met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding”, zegt directeur Jan Vervaecke. “Zij zorgen in de eerste plaats voor een goede begeleiding van de betrokken leerkrachten en de klasgenootjes van de twee meisjes. Zij zijn sinds de feiten nog niet naar school gekomen, maar we zijn klaar om hen op te vangen met de nodige omkadering eens ze naar school willen komen. De ouders van de andere leerlingen hebben we via een briefje verwittigd dat er een mama van twee kindjes overleden is, zonder daar veel details over prijs te geven. Dat is ook onze taak niet.”

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier