Louche bordeeluitbaatster uit Brugge moet fortuin afgeven

Redactie KW

De strafrechter in Brugge heeft liefst 353.000 euro winsten van een louche bordeeluitbaatster verbeurd verklaard.

De Brugse met Togolese roots kreeg ook 30 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 36.000 euro. Die boete is wel voor de helft met uitstel. De 40-jarige Ahlonkoba K. werd schuldig bevonden aan mensenhandel en seksuele uitbuiting ten aanzien van zes “diensters” in haar bordelen “Privé Annabel” in de Karel de Stoutelaan in Brugge en “New Villa Papillon” langs de Gistelsteenweg in Varsenare.

Begin 2014 liep ze een eerste keer tegen de lamp. Bij een controle werden toen heel wat inbreuken vastgesteld. Zo was er een zwanger meisje aan de slag en de dames werden ook enkel betaald als er effectief klanten over de vloer waren geweest. Eind mei 2015 stelde de politie opnieuw inbreuken vast. K. vloog toen voor vier maanden achter de tralies. De vrouw moest zich uiteindelijk verantwoorden voor de uitbuiting van in totaal negentien meisjes.

Tijdens de pleidooien beweerde ze dat ze sinds januari 2016 geen meisjes meer te werk stelde als prostituee. Maar een nieuwe controle op bevel van de rechter wees uit dat ze loog. Volgens de verdediging werkten alle meisjes uit vrije wil in de prostitutie en wist K. helemaal niet dat ze strafbaar bezig was. De bordeeluitbaatster had dan ook de vrijspraak gevraagd. Maar de rechter veegde die uitleg woensdag van tafel en bestempelde de feiten als “mensonterende praktijken”. K. kan nog beroep aantekenen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier