Lid van RAW13 veroordeeld voor ongeval dat hem weer in de cel deed belanden

Redactie KW

De Brugse politierechter heeft Jacky L. (42) veroordeeld tot een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van drie maanden voor een zwaar ongeval in Ardooie. De Lichterveldenaar zal in het najaar samen met drie andere leden van RAW13 voor het hof van assisen verschijnen voor een dodelijke steekpartij in Torhout.

In de nacht van 15 op 16 juli 2011 scheurde de Oostendse hiphopbende RAW13 in een pick-up door de uitgaansbuurt van Torhout. Bij de daaropvolgende steekpartij kwam een jongeman uit Ichtegem om het leven. Jacky L. zou ernstige messteken uitgedeeld hebben aan twee andere slachtoffers. Ook drie andere bendeleden werden door de KI naar het hof van assisen in Brugge doorverwezen. Het proces zal ten vroegste in oktober van start gaan.

Onder voorwaarden vrij

Na meer dan twee jaar voorhechtenis werd L. in augustus 2013 onder voorwaarden vrijgelaten. Op 20 oktober schond hij die voorwaarden door in Ardooie met zijn wagen tegen een paal te knallen. Hierbij raakte hij net als zijn passagier zwaargewond. Uit het onderzoek bleek dat hij 2,16 promille alcohol in zijn bloed had. L. wacht door het ongeval als enige vanachter de tralies op zijn proces. Binnenkort verschijnt hij wel nog voor de KI met een verzoek tot voorlopige invrijheidsstelling.

De verdediging voerde aan dat de beklaagde vlak voor het ongeval verblind was door de koplampen van een tegenligger. Meester Mieke Byttebier benadrukte ook dat ze de raadkamer al meerdere keren vroeg om haar cliënt een Antabusekuur op te leggen. Jacky L. verklaarde zelf dat hij enorm veel spijt had van het ongeval.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier