Lid RAW13 blijft drie maanden aangehouden voor messengevecht

Redactie KW

Een 42-jarige man die ervan verdacht wordt in juli 2011 in Torhout twee mensen zwaar verwond te hebben met een mes, moet drie maanden langer in de cel blijven.

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) hervormde daarmee een beslissing van de raadkamer, die twee weken geleden oordeelde dat het RAW13-lid onder bijkomende voorwaarden de gevangenis mag verlaten.

In de nacht van 15 op 16 juli 2011 raakten Jacky L. en vier andere verdachten betrokken bij een raid in de uitgaansbuurt van Torhout, waarbij één dode en twee zwaargewonden vielen. Na een voorwaardelijke vrijlating op 1 augustus 2013, werd Jacky L. twintig dagen later opnieuw aangehouden omdat hij zijn voorwaarden schond. De veertiger raakte in Ardooie betrokken bij een ongeval en had gedronken, terwijl hij ‘s nachts de deur niet uitmocht.

Medicatie die na alcoholinname zelfde effect heeft als kater

De raadkamer in Brugge besliste twee weken geleden om de man vrij te laten, mits bijkomende voorwaarden. “Hij moest gezinsbegeleiding volgen en medicatie nemen die na alcoholinname onmiddellijk hetzelfde effect heeft als een kater”, verduidelijkt zijn advocaat Mieke Byttebier. Wat de motivatie van de KI is om hem toch drie maanden langer aan te houden, hebben noch zijn advocaat, noch het parket-generaal dinsdagavond zicht op.

De vier andere verdachten in het dossier zijn al een tijdje vrij. Volgens Byttebier zou het parket ondertussen de eindvordering afgerond hebben en is het wachten op een datum voor de raadkamerzitting die de zaak moet verwijzen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier