Lichterveldse ‘Ali Baba’ moet twee jaar brommen

© Frederic Vansteenkiste
Redactie KW

Lichterveldenaar Jan C. (30) heeft twee jaar effectieve celstraf gekregen voor een veertigtal nachtelijke diefstallen op bouwwerven.

Acht gedupeerde aannemersbedrijven kregen een schadevergoeding toegekend. Jan C. sloeg onder meer toe Lichtervelde, Torhout, Ardooie, Meulebeke en Roeselare. Zijn vrouw, die bij enkele van de diefstallen betrokken was, kreeg 60 uur werkstraf. Een derde medeplichtige, een man uit Ardooie, kreeg 150 uur werkstraf.

Tegen de lamp

Jan C. en en zijn vrouw liepen eind april vorig jaar tegen de lamp in de Torhoutse Atelierstraat, waar heel wat bedrijven in aanbouw zijn. In hun BMW troffen de agenten tal van inbrekersmateriaal aan. Na hun arrestatie volgde een huiszoeking in de gehuurde loods van C. in de Weststraat in Lichtervelde. Wat ze daar aantroffen werd door de voormalige Brugse procureur Jean-Marie Berkvens omschreven als de ‘grot van Ali Baba’.

Nieuwe diefstallen

De loods was volgestouwd met gestolen boormachines, dammers, slijpschijven, kabels en ander materiaal. Er waren meerdere vrachtwagens nodig om alles uit de loods te halen. Jan C. kwam na twee maanden voorhechtenis vrij maar intussen zit hij opnieuw in de cel omdat hij zijn voorwaarden schond. Hij nam opnieuw drugs en pleegde nieuwe diefstallen. Acht gedupeerde aannemersbedrijven kregen een schadevergoeding toegekend, goed voor een totale som van 25.600 euro.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier