Leuvenaar mogelijk opnieuw vrij voor dodelijke steekpartij op Mikey Peeters in Brugge

Wijlen Mikey Peeters. © repro mvn
Redactie KW

De Brugse raadkamer wil Steven V.G. opnieuw onder voorwaarden vrijlaten in de zaak van de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge. De Leuvenaar belandde al twee keer opnieuw in de cel na een schending van zijn voorwaarden. Het parket kan nog in beroep gaan tegen de beslissing.

Vrijdag 30 mei 2014 rond 5 uur ‘s morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

Psychische problemen

Na ruim vier maanden voorhechtenis besliste de Gentse KI dat V.G. een eerste keer de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. Die vrijlating was van korte duur toen bleek dat hij ‘s nachts sigaretten was gaan kopen. Eind februari werd hij door de onderzoeksrechter opnieuw vrijgelaten om zich te laten behandelen voor psychische problemen.

Een maand geleden belandde Steven V.G. opnieuw in de cel toen aan het licht kwam dat hij eind september in het Leuvense opnieuw zijn voorwaarden schond. Onder invloed van alcohol belandde hij met zijn wagen tegen een paaltje.

Zijn advocaten Mieke Byttebier en Jean-Marie de Meester vroegen dinsdagmiddag met succes om hun cliënt opnieuw vrij te laten. De raadkamer legt de verdachte wel weer enkele voorwaarden op. Zo zal hij voortaan bij zijn moeder in Oostende verblijven en Antabuse nemen voor zijn alcoholprobleem.

Het parket kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer. In dat geval zal de KI in Gent binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier