Leuvenaar blijft in de cel voor dodelijke steekpartij op Brugse Markt

28/10/16 om 14:48 - Bijgewerkt om 14:50

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Steven V.G. met twee maanden verlengd voor zijn rol in een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge.

Leuvenaar blijft in de cel voor dodelijke steekpartij op Brugse Markt

© BELGA

De Leuvenaar belandde donderdag weer in de cel na een schending van zijn voorwaarden.

Op 30 mei 2014 rond 5 uur 's morgens kreeg Mikey Peeters (19) het in Brugge aan de stok met twee andere jongemannen. In een daaropvolgende schermutseling kreeg hij zes messteken. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

Leuvenaar blijft in de cel voor dodelijke steekpartij op Brugse Markt

In de loop van het onderzoek kwam Steven V.G. in totaal al drie keer vrij. De eerste keer belandde hij weer in de cel toen hij 's nachts in Leuven sigaretten ging kopen. De volgende keer deed een ongevalletje onder invloed van alcohol hem de das om. Eind mei dit jaar werd V.G. door de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling voor de derde keer vrijgelaten. Sindsdien lapte hij volgens het parket opnieuw verscheidene voorwaarden aan zijn laars. Hij ging onder andere naar Brugge, terwijl dat volgens zijn voorwaarden verboden was. Sinds begin september zit hij daardoor opnieuw in de gevangenis.

(Belga)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: