Let staat terecht voor roofmoord op Kortrijkse goudsmid

Redactie KW

De Let die ervan verdacht wordt gepensioneerd goudsmid Robert Ardenoy (71) in 2013 te hebben omgebracht bij een overval, moet dinsdag voor de Kortrijkse rechtbank verschijnen. De dertiger zal er zich moeten verantwoorden voor roofmoord.

Op 11 april 2013 werd de gewezen goudsmid Robert Ardenoy (71) dood aangetroffen in zijn woning in de Vaartstraat in Kortrijk. Hij was mishandeld en vastgebonden met snelbinders.

Er waren lange tijd geen sporen naar de mogelijke dader(s). De dertiger kon anderhalf jaar later gelinkt worden aan de feiten via DNA-onderzoek, nadat hij opgepakt werd voor een reeks diefstallen.

Ondanks de DNA-match ontkende de Let dat hij ooit in de Vaartstraat geweest was. Speurders hadden echter genoeg elementen om hen aan te houden en na afloop van het onderzoek ook om hem naar de strafrechters te verwijzen.

Tijdens de inleidingszitting kan de verdediging vragen om getuigen op te roepen. In een tussenvonnis zal dan enkele weken later meegedeeld worden wanneer de zaak gepleit wordt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier