Leraar uit Zillebeke blijft een maand langer in cel voor zedenfeiten

Redactie KW

Leerkracht Lieven M. uit Zillebeke blijft in de cel op verdenking van grensoverschrijdend gedrag met leerlingen. Dat besliste de raadkamer van Ieper.

Het onderzoek steekt in de eindfase. Zodra het dossier is afgerond door de onderzoeksrechter maakt hij het bundel over aan het parket van Ieper voor de eindvordering.

De 44-jarige leerkracht is sinds 22 oktober vorig jaar van zijn vrijheid beroofd na klachten van zedenfeiten binnen de Sint-Michielsschool, afdeling Sint-Vincentius in Zillebeke.

Ook preventief geschorst

De feiten speelden zich af op school en zijn verspreid over een periode van een vijftiental jaren. De man maakte minstens twee slachtoffers, meisjes van 10 tot 12 jaar. Een van hen is intussen meerderjarig, het andere meisje is nog minderjarig.

Lieven M. werd nog voor zijn aanhouding door het Ieperse gerecht preventief geschorst door de schooldirectie.

Mailverkeer

De zaak ging aan het rollen nadat het mailverkeer tussen de betrokken leraar en leerlingen werd onderschept. Sommige mails waren heel persoonlijk getint en niet zakelijk genoeg. Volgens de schooldirectie beantwoordde de inhoud niet aan wat het schoolreglement aangaande communicatie via mail voorschrijft.

Het nieuws dat leraar M. wegens zedenfeiten in opspraak kwam sloeg in als een bom. Zo was hij actief bij heel wat verenigingen in Zillebeke.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier