Leraar riskeert twee jaar cel voor aanranding twaalfjarige leerlinges in Torhout

Redactie KW

Een 50-jarige leraar uit Zerkegem staat in de Brugse rechtbank terecht voor aanranding op de eerbaarheid van vier van zijn voormalige leerlinges uit het zesde leerjaar van de basisschool van het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries.

Het openbaar ministerie heeft maandag twee jaar cel, een beroepsverbod en een ontzetting uit de burgerrechten gevraagd. De man, die naar aanleiding van de betichtingen preventief geschorst werd door de schooldirectie, ontkent de feiten in alle toonaarden en gaat voluit voor de vrijspraak.

In september 2012 trok beklaagde B.M. met zijn leerlingen voor een week op plattelandsklassen in de paardenmanège Groenhove in Torhout. Daar zou hij de meisjes op een ‘grensoverschrijdende manier’ betast hebben. De man werd opgepakt, maar na verhoor onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Omdat een van die voorwaarden een contactverbod met de leerlingen was, besliste de school de leerkracht preventief te schorsen.

De raadkamer verwees B.M. door naar de rechtbank, waar hij maandag de vrijspraak vroeg. “Het dossier bevat geen enkel bewijs voor strafbare feiten,” zegt zijn advocaat Jos Van der Perre. “Mijn cliënt heeft zich altijd onberispelijk gedragen en heeft dan ook een blanco strafregister.” De vier meisjes zijn intussen naar de middelbare school vertrokken. Ze stelden zich samen met hun ouders burgerlijke partij en eisen een morele schadevergoeding. De rechtbank zal op 3 maart uitspraak doen in de zaak.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier