Leerlingen wonen proces gangster bij en moeten een voor een door metaaldetector

Redactie KW

Belkacem Mekecker (27) uit Noord-Frankrijk moest voor de Ieperse rechter verschijnen voor een aantal inbraken, ramkraken en homejackings.

Wie de rechtbank binnen wilde moest eerst een grondige controle ondergaan met. Het toeval wilde dat er een klas van de zusters Benedictinessen uit Poperinge de zitting wilde bijwonen en dus moesten de jonge dames één voor één moesten door de detectie.

Reden voor dit alles was dat Belkacem Mekecher (27) uit Noord-Frankrijk aanzien wordt als een gevaarlijke gangster. De beklaagde weigerde twee weken geleden te verschijnen. Toen vorderde het openbaar ministerie dertien jaar effectieve celstraf. Hij werd toen vertegenwoordigd door zijn advocaat Meester Maarten Vandermeersch. Ook dit keer weer, want de gangster meldde zich ziek.

In de periode maart 2012 werd zowat heel West-Vlaanderen getroffen door diefstallen van wagens, maar ook van computermateriaal, juwelen, geld, kledij enz… Het openbaar vorderde ook een straf voor het feit dat de man lid zou zijn geweest van een georganiseerde criminele bende, maar dat werd meteen ontkend door de verdediging die beweerde dat daar geen enkel sluitend bewijs over bestaat.

Na de laatste overval trokken de daders naar Franse Bondues en dat werd ze fataal, want ze werden opgemerkt door de politie. Er volgde een schietpartij en een achtervolging. De politie vond sporen en enkele dagen later vonden de speurders heel wat wagens in een loods in Villeneuve-d’Asq

. In maart wordt de zaak voortgezet. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier