Leerlingen Don Boscocollege Kortrijk reden net na de aanslag met bus op Champs-Elysées

21/04/17 om 07:47 - Bijgewerkt om 07:53

Net nadat een schutter het vuur geopend had op drie politieagenten op de Champs-Elysées in Parijs reden de laastejaarsleerlingen van het Don Boscocollege uit Kortrijk over de bekende winkelboulevard. Zij zagen de paniek en chaos die meteen ontstond.

Leerlingen Don Boscocollege Kortrijk reden net na de aanslag met bus op Champs-Elysées

© REUTERS

Omstreeks 21 uur opende donderdagavond een man het vuur op drie politieagenten in de bekendste straat van de Franse hoofdstad. Eén agent overleed, een andere raakte gewond. De dader werd ter plekke doodgeschoten. Meteen na het incident ontstond heel wat paniek en daar waren de leerlingen van het Kortrijkse Don Boscocollege getuige van. Zij reden net na de aanslag met een bus over de Champs-Elysées. "Net toen we de Champs-Elysées opreden, werd ons de weg versperd door vijf of zes politiewagens", getuigde Manon Pinoy uit Lauwe gisterenavond in VTM Nieuws. "Wij moesten rechtsomkeer maken en zo snel mogelijk vertrekken in de andere richting."

"Toen onze bus uiteindelijk gedraaid was tussen het drukke verkeer zagen we nog meer politiewagens en het leger toestromen. En wanneer we achter ons keken, zagen we enorm veel paniek. Iedereen begon te rennen voor zijn leven. Een enorme chaos. Gelukkig konden wij vlug in veiligheid gebracht worden." Gisterenavond vertrok de schoolgroep al opnieuw naar huis.


Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!