KVK-supporter die ‘AA Gent-muts wilde als souvenir’ is veroordeeld voor voetbalgeweld

Een AA Gent-supporter showt het gewilde souvenir © BELGA
Redactie KW

De beklaagde sloeg na afloop van de bekerwedstrijd van KV Kortrijk tegen AA Gent begin vorig jaar een agent van politiezone VLAS.

Thorsten C. is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor voetbalgeweld tot 4 maanden, met uitstel en een boete van 600 euro, waarvan de helft effectief. Hij kreeg ook een stadionverbod van een jaar opgelegd.

De veertigjarige Thorsten C. beweerde dat hij er geen idee van had dat de man een agent was. Hij dacht dat het een AA Gent-supporter was en wilde enkel zijn muts meenemen als souvenir. Maar de agent ving een klap en hield er enkele dagen hoofdpijn aan over.

Camerabeelden

Aanvankelijk ontkende de man dat hij met de feiten te maken had, maar camerabeelden bewezen zijn aandeel in de zaak voldoende. De agent, die verwond raakte bij het voetbalgeweld, stelde zich burgerlijke partij. Hij vroeg een morele schadevergoeding van 600 euro.

Volgens De procureur is Thorsten ‘een brave man in het dagelijks leven, die tijdens het voetbal zijn eigen grenzen niet meer kent.’ Ze vulde ook aan dat de agenten er zijn om vaders die met hun zonen naar het voetbal gaan kijken te beschermen, en niet om zelf klappen te vangen. Het openbaar ministerie vorderde daarom 4 maanden voorwaardelijke celstraf, een boete van 600 euro en een stadionverbod van 2 jaar.

De rechtbank volgde die vordering. Thorsten C. krijgt 4 maanden, met uitstel en een boete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel. Het stadionverbod blijft wel beperkt tot 1 jaar. De burgerlijke partij krijgt 125 euro schadevergoeding toegekend.

De beklaagde kreeg eerder al 12 maanden stadionverbod en een boete van 500 euro opgelegd als tuchtmaatregel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier