Kroaat 40 maanden naar cel voor kerstdiefstallen in streek rond Menen

De beklaagde zat al een celstraf uit van 40 maanden voor een reeks diefstallen in Limburg. © GF
Redactie KW

Een 23-jarige Kroaat heeft een celstraf van 40 maanden opgelopen voor een reeks diefstallen die hij pleegde op kerstnacht 2017. De correctionele rechtbank in Kortrijk sprak zijn straf maandag uit.

Op kerstnacht vorig jaar pleegde de beklaagde samen met vier kompanen verschillende woninginbraken in de streek rond Menen. Op camerabeelden is te zien hoe vijf gemaskerde mannen een woning binnendrongen. Ze gingen aan de haal met geld, juwelen, een PlayStation en zelfs enkele flessen champagne.

Het voertuig met Franse nummerplaat was de politie al opgevallen, maar toen ze de wagen wilde controleren, vluchtten de inbrekers de grens over.

Maar liefst 26 aliassen

De wagen, een gestolen Audi TT met gestolen nummerplaat, werd later in Frankrijk gesignaleerd. De beklaagde kon opgepakt worden, de anderen konden vluchten. In de wagen vond de politie de buit van verschillende inbraken. Volgens de politie maakte hij ook gebruik van 26 aliassen.

De beklaagde zat al een celstraf uit van 40 maanden voor een reeks diefstallen in Limburg. Het openbaar ministerie vorderde 40 maanden. De rechtbank volgde en legde hem de gevorderde straf op.

Hij moet vier burgerlijke partijen ook een fikse vergoeding, materieel en moreel, goed voor een bedrag van samen ruim 15.000 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier