“Kris V. behandelde de Ghanees als een soort moderne slaaf”

Redactie KW

Vastgoedmakelaar Kris V. (36) uit Meulebeke heeft in de Brugse rechtbank de vrijspraak gevraagd voor mensenhandel.

Volgens het openbaar ministerie buitte V. twee jaar lang een Ghanees uit, die illegaal in België verblijft. Die zou op zijn werven in het Kortrijkse vuile karweien hebben moeten opknappen in ruil voor kost en inwoon. V. zou ook een drietal mensen in het zwart hebben tewerkgesteld, onder andere als conciërge.

De procureur vroeg woensdag 30 maanden cel. De feiten kwamen aan het licht toen de Ghanees op een dag wegliep en totaal verward een elektrozaak in Roeselare binnenstapte. De politie kwam erbij en al snel werd duidelijk dat de man slachtoffer was van mensenhandel. Het slachtoffer eist nu een morele schadevergoeding van 25.000 euro.

Christelijke naastenliefde

Hij was een soort moderne slaaf“, stelde zijn advocaat. “Er werden hem verblijfspapieren beloofd, maar daar kwam niets van in huis.” Kris V. ontkent de aantijgingen met klem. Naar eigen zeggen ontfermde hij zich over het slachtoffer uit christelijke naastenliefde.

“Alle aantijgingen zijn gebaseerd op roddels”, stelde zijn advocaat. “Van uitbuiting was helemaal geen sprake. Het dossier bevat geen enkel hard bewijs van mensenhandel. De inspectie heeft een van die zogezegde zwartwerkers een tijdlang gevolgd maar kon geen enkele inbreuk vaststellen. Wij vragen dan ook de vrijspraak.” Kris V. werd in het verleden al eens veroordeeld voor huisjesmelkerij. De uitspraak volgt op 21 maart.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier