Krijttekening op stoep: het werk van dievenbende of onschuldig spelletje van kinderen?

Redactie KW

Een bouwaannemer uit Ramskapelle bij Nieuwpoort werd in de nacht van zondag op maandag bestolen. Hij merkte ook een krijttekening op op de stoep vlakbij.

Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in de bestelwagen van bouwaannemer Dimitri Neudt uit Ramskapelle. Die stond geparkeerd voor de woning. Ze gingen er van door met werktuigen, alles samen goed voor zo’n 10.000 euro, en gooiden enkele lege dozen weg op de begraafplaats niet ver daar vandaan. Aangezien de man voor het weekend de batterijen uit de machines had gehaald om ze binnen op te laden, zullen de dieven weinig met hun buit kunnen aanvangen als ze zich niet eerst nieuwe batterijen aanschaffen.

Krijttekening op stoep: het werk van dievenbende of onschuldig spelletje van kinderen?


Opvallend: een krijttekening op het voetpad vlak voor de woning. Dat zou een aanwijzing kunnen zijn, een soort afspraak onder de dieven onderling, maar volgen Dimitri Neudt kan het hier evengoed gaan om een tekening van kinderen. Over dergelijke dievensymbolen in krijt doen allerlei versies de ronde. Een verzonnen verhaaltje volgens sommigen, toch de moeite waard om rekening mee te houden volgens anderen. In elk geval zette de gedupeerde aannemer een foto van de tekening op Facebook, samen met een oproep naar getuigen. Vooralsnog zonder resultaat, echter.

(PB/FJA – Foto’s Facebook/Dimitri Neudt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier