Kreupele brandstichter krijgt voorwaardelijke celstraf

Redactie KW

Een man in een rolstoel is in de Brugse rechtbank veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf voor brandstichting in een revalidatiecentrum.

Op 9 maart 2013 kreeg Edwig D.C. tijdens een zware ruzie over pornofilms zes messteken toegediend door zijn vriendin Patricia D. in Zedelgem. Door de messteken in zijn rug belandde Edwig D.C. in een rolstoel en moest hij voor lange tijd revalideren in het Belgisch Zeeinstituut voor Orthopedie (BZIO) in Oostende. Daar stak de man in beschonken toestand zijn bed in brand.

De rechter kende het BZIO een schadevergoeding van ruim 2.000 euro toe. Na zijn ontslag uit het BZIO trok hij D.C. terug in bij zijn vriendin, die intussen naar de Zuidstraat in Torhout was verhuisd. Uit frustratie voor de messteken, stichtte hij op 16 april 2014 brand in haar appartement. De vrouw lag op dat moment te slapen en de brandweer moest het koppel uit het appartement redden. Over de brandstichting in Torhout zal de rechter op 28 september uitspraak doen. Voor de messteken kreeg Patricia D. overigens vijf jaar cel, waarvan vier voorwaardelijk.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier