Kortrijkzaan krijgt 18 maanden effectief voor cocaïnehandel

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag in een dossier van grootschalige cocaïnehandel drie beklaagden veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf.

Drie van de zes beklaagden zouden op grote schaal cocaïne verkocht hebben. De eerste beklaagde kwam op 30 januari 2014 in het vizier van het gerecht via politionele informatie. Een telefoontap duidde de andere betrokkenen aan. Bij diverse huiszoekingen werden drugs en attributen gevonden. Onder meer in een garagebox in Harelbeke lag een grote hoeveelheid drugs opgeslagen.

Het openbaar ministerie meende dat het om een bende ging, maar de rechtbank achtte het verenigingselement niet bewezen. Voor een dertiger uit Kortrijk vorderde het openbaar ministerie 20 maanden effectief en een boete van 9.000 euro. Zijn vermogensvoordeel werd geschat op ruim 180.000 euro, waarvan de openbare aanklager de verbeurdverklaring vroeg. De rechtbank schatte de drugswinsten een pak kleiner in en verklaarde slechts 41.000 euro uit zijn vermogen verbeurd. Daarnaast kreeg hij 18 maanden effectieve celstraf. Nog twee beklaagden kregen dezelfde celstraf opgelegd. Ook zij zouden op grote schaal gedeald hebben. De overige beklaagden kregen lichtere straffen, deels met uitstel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier