Kortrijkse taxi’s krijgen goed rapport

Redactie KW

Bij een controle van de verschillende taxi’s in de buurt van het Kortrijkse station, werd slechts bij twee taxi’s een inbreuk vastgesteld. De politiezone Vlas spreekt over bemoedigende resultaten.

Op zaterdagavond 21 november 2015 werd aan het station van Kortrijk een taxicontrole uitgevoerd. Deze controle gebeurde door de motards van de verkeerspolitie in samenwerking met controleurs van de R.V.A., de dienst toezicht sociale wetten en de sociale inspectie. In totaal werden 12 taxi’s aan een grondige controle onderworpen, zowel op het vlak van verkeerswetgeving als op arbeidsreglementering.

Slechts bij 2 taxi’s werden inbreuken vastgesteld. Verder onderzoek zal uitwijzen of er sprake is van eventueel zwartwerk en het overschrijden van de arbeidsduurwetgeving. Dit resultaat is een opsteker in vergelijking met vroegere controles, toen bij bijna alle gecontroleerde taxi’s inbreuken werden vastgesteld.

Alcohol- en drugscontrole

Ook de alcohol- en drugscontroles op verschillende locaties in Kortrijk, Kuurne en Lendelede leverden al bij al positieve resultaten op. Van de 83 gecontroleerde bestuurders, hadden negen chauffeurs te veel gedronken.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier