Kortrijkse steelt auto in Gistel en komt die uren later dronken terugbrengen

Redactie KW

De politie kon haar plotse tot inkeer komen maar matig waarderen en bracht haar over naar de cel, waar ze meteen ook mocht ontnuchteren.

De eerste feiten speelden zich woensdagavond rond 19 uur af aan de Oude Garenmarkt, een doodlopende zijstraat van de Stationsstraat in het centrum van Gistel. Terwijl de eigenaar van de wagen in huis zat, trok een vrouw van 56 uit Kortrijk via de poort van het erf naar de hangar vlakbij. Die was open en ze had nog meer meeval: de autosleutels van de Nissan zaten op het contact. De vrouw ging er met de auto vandoor. De eigenaar contacteerde de politie, die de wagen liet seinen.

Blijkbaar kwam de vrouw na een tijdje tot inkeer – of werd er door iemand met meer gezond verstand op haar ingepraat – want kort voor middernacht keerde ze met de auto terug naar de bewuste hangar. De eigenaar belde opnieuw de politie, die ter plaatse kwam en haar prompt arresteerde. Ze legde een positieve ademtest af, waarop haar rijbewijs voor 15 dagen werd ingetrokken en ze de ploeg mocht vergezellen richting politiecel. Daarbij gedroeg ze zich zo agressief, dat ze in de boeien moest worden geklonken.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier