Kortrijkse politie waarschuwt voor malafide deur-aan-deurverkoper

09/11/16 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:56

In oktober kon de man al toeslaan in Heule, dinsdag had hij een moeilijker klant in Kortrijk zelf. Die verwittigde de politie, die nu een oproep lanceert.

Kortrijkse politie waarschuwt voor malafide deur-aan-deurverkoper

Dinsdag werd een passant in de Louis Pasteurlaan in Kortrijk aangesproken door een malafide deur-aan-deurverkoper, die met een handig verkoopspraatje zijn slachtoffer minderwaardig werkmateriaal - een hoge drukreiniger en een zaagmachine - probeerde aan te smeren. De verkoper slaagde evenwel niet in zijn opzet en vertrok met zijn voertuig.

Ook op 4 oktober gebeurden soortgelijke feiten in het Gemeenhof in Heule. Toen slaagde de malafide verkoper er wel in om zijn slachtoffer voor een paar duizend euro aan minderwaardig werkmateriaal op te lichten. Wellicht gaat het om dezelfde malafide verkoper, die Nederlands sprak met een Hollandse tongval. De politie zoekt op basis van soortgelijke feiten naar de dader.

Iedereen die meer info heeft over dergelijke feiten, wordt gevraagd om contact op te nemen met de PZ Vlas via het meldpunt@pzvlas.be of via de niet-dringende meldfunctie op onze gratis app 'Digiloket PZ Vlas'.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!