Kortemarkse plaatser van zonnepanelen: “Roemeense investeerder brengt alles in orde”

Redactie KW

Kevin De Poorter uit Kortemark reageert vandaag voor het eerst op de resem aantijgingen aan zijn adres.

Dat doet hij in Het Laatste Nieuws van vandaag. De dertiger wordt ervan beticht zwendel gedreven te hebben met zonnepanelen en zo tientallen klanten duizenden euro’s armer gemaakt te hebben.

Eerder deze week klonk het in hetzelfde dagblad dat de man werd opgespoord maar met de noorderzon verdwenen leek, nu is hij duidelijk terug in de regio. De zakenman ontkent dat hij een oplichter is. “Ik had het beste met mijn klanten voor. Ik werkte een regeling met hen uit en intussen is het bedrijf overgenomen. Het feit dat er niet contractueel werd nagekomen, wat er afgesproken werd, is geen oplichting”, zo liet hij zich vertellen door zijn raadsman Luc Arnou, burgemeester van Zedelgem.

Regen aan klachten zit er aan te komen

Volgens De Poorter nekte de crisis in de zonnepanelensector hem en zijn onderneming. Klanten bleven weg, maar leveranciers moesten wel nog altijd betaald worden. Maar volgens hem hoeven zijn klanten niets te vrezen. “In de overnameakte staat letterlijk dat de nieuwe eigenaar de lopende klanten overneemt en dat hij zich bewust is van de moeilijke situatie”, beweert hij. Die overnemer, van wie hij de naam niet wil prijsgeven, zou een Roemeense investeerder zijn, met maatschappelijke zetel in Beringen. Waar ze echter geen weet zeggen te hebben van GS Construct, het bedrijfje van De Poorter.

Nog altijd volgens Het Laatste Nieuws loopt er nog geen strafprocedure, maar staan heel wat van de 25 gedupeerden nu op het punt om een klacht in te dienen. Intussen zit FOD Economie echter ook al op de zaak.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier