Kopstuk bende die fluit korpschef ontvreemdde riskeert vier jaar cel

07/06/17 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:23

Het openbaar ministerie eist vier jaar effectieve celstraf voor de leider van een vierkoppige autodievenbende.

Kopstuk bende die fluit korpschef ontvreemdde riskeert vier jaar cel

De vier mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor een drietal autodiefstallen. Het gerecht kon de daders identificeren dankzij camerabeelden van een parking in het Brusselse. Op de beelden was te zien hoe de mannen op 3 juni vorig jaar twee gestolen Toyota's verplaatsten. Er volgden huiszoekingen waarbij heel wat inbrekersmateriaal werd aangetroffen.

Abdelouahed A. ontkent met klem dat hij de leider is, maar de drie anderen wijzen hem aan als de opdrachtgever. Twee van hen riskeren 37 maanden cel. De vierde 24 maanden.

Delen

Zo'n instrument kan je niet in de winkel kopen

Een van de burgerlijke partijen in de zaak is korpschef Hans Quaghebeur van de Blankenbergse politie. Zijn Toyota Rav4 werd door de bende ontvreemd in de Kerkhofdeef in Brugge. De wagen werd al daags nadien teruggevonden in Brussel, maar een deel van het muziekmateriaal dat in zijn koffer lag, bleek verdwenen. Quaghebeur is in zijn vrije tijd actief bij Trommelfluit, een gezelschap dat de muzikale traditie van fijfers (een soort fluiten, red.) en trommels levendig houdt. "Onder meer mijn ebbenhouten fijferfluit en partituren bleken weg", vertelde hij eerder. "Die fluit werd vervaardigd door instrumentenbouwer Herman Dewit, een goede vriend van mij en lid van de folkgroep 't Kliekske. Zo'n instrument kan je niet in de winkel kopen. Die partituren had ik in de loop der jaren verzameld en waren afkomstig uit onder meer oude handschriften. Met het dertigjarige bestaan van ons gezelschap in het vooruitzicht kwam die diefstal bijzonder ongelegen. Gelukkig had Herman nog een reservefluit die ik nu gebruik."

De uitspraak in de zaak volgt op 27 juni.

(AF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!