‘Kopschoppers’ trappen rivaal buiten westen op fuif in Ardooie

Redactie KW

Een 22-jarige jongeman uit Staden raakte zaterdagnacht levensgevaarlijk gewond nadat hij twee schoppen tegen zijn hoofd kreeg op een fuif in De Ark in Ardooie.

Twee bendes die al eerder met elkaar in de clinch hadden gelegen omtrent een ex-lief kwamen in de vroege uurtjes opnieuw met elkaar in ruzie. De aanwezigen waren dronken en net buiten de feestzaal liep de aanvankelijke schermutseling flink uit de hand. De jongeman uit Staden kreeg twee rake schoppen tegen zijn hoofd en werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis van Tielt. Gezien de ernst van zijn verwondingen werd hij nadien overgebracht naar Roeselare. Hij verkeerde een tijdje in levensgevaar maar dat is volgens de wetsdokter in de loop van de dag geweken. Er zouden onder meer hersenbloedingen geweest zijn en het slachtoffer ligt nog ter observatie in het ziekenhuis.

De politie startte een onderzoek en via verschillende getuigen kwamen ze bij twintigers uit Pittem en Tielt. Het slachtoffer, dat volgens het parket zelf vorige week nog een kopstoot aan een van de daders zou hebben uitgedeeld, kon nog niet worden verhoord. Dat gebeurde ondertussen wel al met de twee kopschoppers. De jongeman uit Pittem, die zondagmorgen werd opgepakt, werd al voorgeleid voor de onderzoeksrechter en is aangehouden. Zijn kompaan uit Tielt werd pas zondagmiddag gearresteerd en zit momenteel bij de onderzoeksrechter van Brugge. Het parket vordert ook voor hem de aanhouding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier