Koppel uit Roeselare opgepakt na reeks diefstallen in Diksmuide

Redactie KW

Een man van 34 en een vrouw van 25 uit Roeselare zijn dinsdag door agenten van de Politiezone Polder in de boeien geslagen na een reeks inbraken eerder die dag in Diksmuide.

Dinsdagochtend rond 8.20 uur kwam bij de politie een eerste melding van diefstal met braak binnen. Bij de firma Condeco uit de Heernisse in Diksmuide was er blijkbaar kledij, eten en gereedschap gestolen. Een kwartier later werd een interventieploeg, op voetpatrouille aan het station, aangesproken door de uitbaatster van café Botaniek uit de Stationsstraat. Ze verklaarde dat er in de voorbije nacht in het café binnengebroken was via de achterdeur. Uit een koffertje achter de toog was voor zo’n 700 euro aan muntstukken gestolen. Dieven hadden ook geprobeerd om de kassa te openen.

Ervandoor met broden en taarten

Rond 9 uur dan meldde de loketbediende van het CM-kantoor uit de Koning Albertstraat dat er vandalisme gepleegd was in de damestoiletten. Hij gaf de beschrijving van de twee verdachten, die in de richting van Woumen waren vertrokken. Ook bij het OCMW van Diksmuide op het Yserheemplein waren de twee opgemerkt door een werkman van de technische dienst. De beschrijving kwam overeen met wat door de bediende van het CM-kantoor was opgegeven. Bij het rust- en verzorgingstehuis van het OCMW kwam men tot de vaststelling dat er uit een voertuig broden en taarten verdwenen waren.

Door een korte zoekactie van wijk- en interventie-inspecteurs van de politiezone kon het koppel aangetroffen worden ter hoogte van de Nijverheidstraat en de Diamantstraat in Diksmuide. Ze waren in het bezit van de gestolen goederen van de firma Condeco. De daders, de 25-jarige M.K. en de 34-jarige D.E. uit Roeselare, werden overgebracht naar het commissariaat van Diksmuide voor de nodige verhoren.

Man had nog openstaande straf

De man, D. E., werd uiteindelijk naar de gevangenis van Brugge getransporteerd voor de uitvoering van een nog openstaande straf. De vrouw, M.K., is niet gearresteerd voor de feiten in Diksmuide.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier