Koppel uit Oostende veroordeeld voor wapenhandel

25/10/16 om 13:16 - Bijgewerkt om 13:14

Een Tsjetsjeens koppel uit Oostende is in de rechtbank van Brugge veroordeeld voor hun betrokkenheid in een internationale wapenhandel.

Koppel uit Oostende veroordeeld voor wapenhandel

© Getty Images/iStockphoto

Begin vorig jaar verzonden ze 4 alarmpistolen in een pakketje per post naar Oostenrijk. Dat deden ze in opdracht van een man die een link heeft in terreurdossiers. Het pakketje werd onderschept door de douane in Zaventem die meteen alarm sloegen. Het koppel en de bestemmeling werden daarna door de speurders afgeluisterd.

De paraatheid was immers groot omdat het verdachte pakketje snel na de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs verstuurd werden. Ze hoorden de bestemmeling zelf opeens zeggen: 'het schijnt dat dit soort alarmwapens omgebouwd werden en gebruikt zijn bij de aanslag.' Het koppel werd daarna op de rooster gelegd. Hun advocaten vroegen de vrijspraak omdat het koppel niet zou geweten hebben dat het om verboden wapens ging. De rechtbank ging daar echter niet op in. De man en vrouw kregen respectievelijk 10 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en de opschorting van straf. Hun opdrachtgever kreeg een effectieve celstraf van 1 jaar. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

(MM)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit