Koppel uit Langemark ‘ontfermt’ zich over blinde man om zijn bankrekening te kunnen plunderen

Redactie KW

De twee maakten de man enkele tienduizenden euro’s lichter en bekommerden zich daarna niet meer om hem.

De 58-jarige blinde man uit Heuvelland was weduwnaar geworden en plaatste een zoekertje in de Streekkrant. Daarin zocht hij een partner, die ook voor hem kon zorgen. Anneleen D. (26), die toen nog in Langemark-Poelkapelle woonde, en haar man Kristof V. (34) besloten de man te contacteren.

Enkele tienduizenden euro’s

“Die mensen wisten niet meer van welk hout pijlen maken en dachten wellicht dat er bij die man wel iets te rapen zou vallen“, aldus meester Geert Dumolein, die het slachtoffer bijstond op de rechtbank. Het tweetal kon het vertrouwen winnen van de man en Anneleen D. trok zelfs in bij de man en beweerde dat de tweede beklaagde haar broer was.

Toen begonnen ze systematisch de rekening van de blinde man te plunderen. Er werden in totaal enkele tienduizenden euro’s afgehaald. Op een bepaald ogenblik begon het slachtoffer zelfs geld te lenen bij vrienden om dat aan de twee te geven. “Toen ze voelden dat er niets meer was, hebben ze niet meer naar mijn cliënt omgekeken en kreeg hij zelfs geen eten meer”, aldus nog meester Dumolein.

Koppel uit Langemark 'ontfermt' zich over blinde man om zijn bankrekening te kunnen plunderen

Ook de openbare aanklager tilde zwaar aan de feiten. “De twee zijn notoire drugsverslaafden en kampten met grote financiële problemen. Ze hebben die man gepluimd“, aldus de aanklager, die tegen elk van hen twee jaar cel vorderde.

“Mét toestemming”

De twee beklaagden bleven alles ontkennen en vroegen de vrijspraak. Anneleen zei dat het allemaal leugens waren en dat het geld altijd met toestemming van de man werd afgehaald én nadien altijd werd terug gegeven. De rechter oordeelde echter alle feiten bewezen en gaf de twee beklaagden elk 18 maanden cel en een boete van 300 euro, alle twee effectief. Aan het slachtoffer moet het duo 48.405 euro betalen.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier