Koppel babysitters had seks in bed waarin ook baby lag

Redactie KW

Een koppel uit Assebroek heeft zich voor de correctionele rechtbank van Brugge moeten verantwoorden voor de aanranding van een baby.

“Mijn cliënten droomden al lang van een trio. In stomdronken toestand beleefden ze hun fantasie op een totaal verwerpelijke manier.” De uitleg die een koppel uit Assebroek gisteren gaf voor de stoeipartij die ze hadden in aanwezigheid van een anderhalf oude baby, is te gek voor woorden.

Ze hadden geenszins de bedoeling om dat kindje iets aan te doen

De feiten dateren van 2013 maar de bal ging pas in juni vorig jaar aan het rollen nadat de ex-vriendin van beklaagde T.R. bezwarende foto’s had aangetroffen op zijn laptop. Op de foto’s was te zien hoe T.R. en zijn vriendin T.E. seks hadden in een bed waarin een baby lag waarop zij als babysitters moesten passen. De beelden belandden bij de politie waarna het koppel werd opgepakt. Na drie maanden voorhechtenis kwamen ze voorwaardelijk vrij. De zaak werd gisteren achter gesloten deuren behandeld in de Brugse rechtbank. Aanvankelijk ging het koppel zich moeten verantwoorden voor verkrachting. Maar onderzoek toonde aan dat het kind niet seksueel misbruikt werd en er ‘enkel’ sprake was van aanranding op de eerbaarheid. Het openbaar ministerie vroeg gisteren een zware straf voor de twee.

Hun advocate Olivia Delille vroeg een werkstraf. “Ze hebben zeer veel spijt over wat ze deden en laten zich intussen behandelen voor hun alcoholverslaving. Wat ze deden is verwerpelijk, maar ze hadden geenszins de bedoeling om dat kindje iets aan te doen. Het was nog te jong om er zich nog iets van te herinneren.”

De ouders van het kind stelden zich burgerlijke partij en eisen 20.000 euro schadevergoeding. De uitspraak volgt op 3 oktober.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier