Koksijdse Manteli Lizon in Nice: “Ik ben nog steeds in shock”

De 24-jarige Manteli Lizon woont en werkt in Nice. Donderdagavond was ze ook op de Promenade des Anglais. © Foto Facebook Manteli
Redactie KW

Manteli Lizon (24) uit Koksijde woont en werkt al vier jaar in Nice. Ze is er verantwoordelijk voor de reservaties in een hotel op een kleine tien minuutjes van de Promenade des Anglais, waar donderdagavond de vrachtwagen inreed op de menigte.

“Ik was op dat moment aanwezig op de Promenade. Ik wou met een vriendin even binnenspringen bij vrienden die bij de veiligheid werken in een bureau. Net op dat moment hoorden we geweerschoten en zagen we bebloede mensen rondlopen”, vertelt ze vrijdagochtend. “We zijn met tien personen tot 1.30 uur in een lokaal in de sécurité gebleven, want we mochten er niet weg. Gisternacht waren er geruchten van een gijzeling, maar dat bleek uiteindelijk niet juist te zijn.”

‘Safe’ via Facebook

Rond middernacht markeerde Manteli zichzelf ‘safe’ op haar Facebookpagina. Daar kwamen meteen veel bezorgde reacties op, ook van Belgische vrienden.

“Iedereen is hier nog in shock, ikzelf ook. Er zijn al zeker 84 doden geteld en er zijn heel veel gewonden. Voorlopig heb ik gelukkig nog geen bericht gekregen dat daar iemand tussen zou zitten die ik ken.”

(WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier