Koksijdenaar krijgt twee jaar met uitstel voor aanranding in Ichtegem

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 52-jarige man uit Koksijde tot twee jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor aanranding van de eerbaarheid van twee jonge kinderen. Eddy V. is de grootoom van de slachtoffers.

Van begin 2011 tot 24 juli 2013 vergreep de beklaagde zich in Ichtegem regelmatig aan de kinderen. In een audiovisueel verhoor verklaarde een meisje, dat amper 8 jaar oud was toen de feiten begonnen, hoe haar grootoom haar met zogezegde speciale massageolie betastte. V. bekeek het slachtoffer ook toen ze zich omkleedde. Een enkele keer deed hij op dat moment zelfs plots zijn broek uit. Haar jongere broertje, ondertussen 11 jaar oud, vertelde eveneens dat hij aangerand was door Eddy V. Op de computer van de Koksijdenaar werd ook kinderporno aangetroffen.

De beklaagde gaf de feiten toe, maar ontkende dat hij het jongetje betastte. De verdediging vroeg om een straf met voorwaarden. De rechtbank hield rekening met zijn blanco strafblad, en ging op die vraag in. Aan de burgerlijke partijen moet V. een schadevergoeding van in totaal 4.000 euro betalen. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier