Koksijde wil centen terug voor spookhuis dat er nooit stond

© J. Hinzen
Redactie KW

Het parket van Veurne voert een onderzoek naar onregelmatigheden in de verhuur van The Haunted Mansion, het grootste spookhuis van Europa.

The Haunted Mansion is eigendom van de Nederlandse kermisfamilie Hinzen. De gemeente Koksijde – meer bepaald de VVV – wou het superspookhuis eind 2011 huren ter gelegenheid van Halloween en betaalde daar 40.000 euro voorschot voor. Het geld kwam op de rekening van de boekhouder van Hinzen terecht, maar Hinzen zelf beweerde dat de boekhouder het bedrag niet doorstortte. Daarom arriveerde het spookhuis nooit in Koksijde, dat wel zijn voorschot kwijt was. Het stond op dat moment in Duitsland.

“Hopelijk het voorschot of een deel terug”

Koksijde diende, via zijn advocaat Yves Feys een klacht in voor misbruik van vertrouwen en oplichting. Dinsdag kwam de zaak voor de raadkamer in Veurne. De boekhouder is inmiddels aan ons land uitgeleverd. “Wij hopen uiteraard dat de oplichter zijn straf niet ontloopt en dat wij ons voorschot of althans een deel ervan terug krijgen”, reageren burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) en schepen van toerisme Dorine Geersens (CD&V). “De vraag is natuurlijk of die man daartoe in staat is.”

(MMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier