Koen Hallaert uit Oostkamp relativeert problemen in Egypte

Redactie KW

Koen Hallaert uit de Rozenstraat heeft net als de voorbije tien jaar zijn kerstvakantie met het hele gezin doorgebracht in Egypte. Samen met echtgenote Isabelle Plasman is hij de pleitbezorger van een Egypte dat de toeristen nog steeds met veel plezier verwelkomt. Het negatieve reisadvies voor Sharm El Sheik mag zeker geen impact hebben op het toerisme naar de mooie plaatsen aan de Rode Zee waar hij zo vaak naartoe trekt. Meestal zit hij in Marsa Alam maar ook in El Gouna en Hurghada.

“Het was vanmorgen even schrikken toen al dat negatieve nieuws uit Hurghada kwam. Zoals gewoonlijk werd het breed uitgesmeerd in de media als het een Arabisch land betreft. Ik heb onmiddellijk contact gezocht met vrienden die daar verblijven. het ooggetuigenverslag van de Egyptische man van een Belgische die in het hotel in Hurghada aanwezig was, bracht toch al heel wat duidelijkheid: Geen gunmen die schietend door het hotel zijn gegaan. Die zijn ‘s morgens aangekomen in Hurghada met de bus vanuit Caïro en dus niet via de zee. Die jonge mannen (studenten) zijn binnen gegaan in restaurant La Luna, gewoon als klant. Eens ze binnen waren zijn ze voor de camera gaan staan, hebben ze hun vesten opengedaan en elk een mes getrokken. Eén had een alarmpistool. Mensen die zaten te eten zijn recht gesprongen, sommige naar buiten, anderen naar binnen in het hotel, waarbij twee mensen werden gewond: een vrouw uit Zweden en een man van Oostenrijk.”

“Toen men aan de frontoffice het tumult hoorde, kwamen de mensen die in het restaurant zaten te eten naar binnen gelopen, met die twee jongens erachteraan. Zo te horen waren die verwonderd dat die binnen in de lobby waren van het hotel, gezien veel mensen niet weten dat dit restaurant deel uit maakt van het hotel. De mensen in de lobby werden in veiligheid gebracht door de staff, één aanrander werd gedood door de security en politie, die altijd aanwezig is in het hotel, de andere raakte gewond.”

Ze waren aan het wauwelen

“De manager zegt dat ze spraken alsof ze gedrogeerd waren. Ze waren aan het wauwelen. De twee toeristen zijn lichtgewond aan de nek en aan de rug. 57 mensen zijn overgebracht naar een ander hotel door hun agentschap. Anderen (zo’n 200-tal) blijven in het hotel en weigeren te vertrekken gezien ze het zien als een klein incident. Ze zitten momenteel aan het ontbijt, in de lobby of aan het strand.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier