Knokploeg visboer uit Langemark opgespoord en opgepakt voor poging doodslag

Redactie KW

De Ieperse raadkamer heeft de aanhouding van visboer K.S. (45) uit Langemark verlengd. De ingehuurde knokploeg is opgepakt voor dreigingen, poging doodslag en woonstschennis.

K.S. zit sinds 23 februari in de cel nadat geruzie met zijn ex over een erfenis van 500.000 euro compleet uit de hand is gelopen. Hij wordt ervan verdacht een knokploeg 50.000 euro te hebben betaald om de vrouw af te dreigen. De ingehuurde belagers B.C. (35) uit Avelgem en M.K (27) uit Menen waren voortvluchtig, maar werden op 22 maart opgepakt en op 23 maart voor de onderzoeksrechter geleid. “K.S. heeft die mannen aangewezen”, klinkt het bij het parket. “Hij heeft ze geronseld om zijn partner fysiek te bedreigen. Ze zijn opgepakt voor dreigingen, poging doodslag en woonstschennis.”

Vandaag, dinsdag, verschijnen ze voor de raadkamer. “Deze mannen moeten nog verhoord worden. Daarna wordt de samenhang van de verklaringen van de verschillende betrokkenen onderzocht. Mijn cliënt blijft erbij dat hij de mannen niet kent”, aldus Koen Bentein, advocaat van K.S. “Hij had de mannen via een tussenpersoon ingeschakeld. Wat er gebeurd is, was niet zijn bedoeling. Die tussenpersoon, een oude vriend van Kurt, werd vorige maand al aangehouden. Hij heeft een drugsverleden en stond onder voorwaarden. Hij verschijnt vandaag ook voor de raadkamer. Het parket en de speurders hebben goed werk geleverd. Ze wisten de identiteit van de 2 mannen een goede week geleden. Interventieploegen vielen tegelijkertijd binnen op hun adressen en troffen er niemand aan. Toch konden ze hen zo snel opsporen. Deze zaak krijgt duidelijk prioriteit. Nu alle spelers in dit dossier gekend zijn, verwacht ik dat het onderzoek tegen volgende maand afgerond wordt.”

Hij mag maximaal 18 minuten bellen per dag en probeert zijn minuten zoveel mogelijk op te sparen om prijzen te onderhandelen met leveranciers

Ondertussen verscheen een open brief van het personeel van de viswinkel op de Facebookpagina van K.S, waarin ze het opnemen voor hun baas. “We hebben de winkel ondertussen gesloten, want zonder K. kunnen wij dit niet aan”, klinkt het.

K.S. moet zijn zaak nog een tijdje vanuit de gevangenis runnen. “Pasen is natuurlijk een topweekend voor de zaak”, zegt Bentein. “Zijn personeel staat er alleen voor, want mijn cliënt deed altijd de inkopen op de vismijnen. Zijn vrijheid wordt sterk beperkt in de gevangenis. Hij mag maximaal 18 minuten bellen per dag en probeert zijn minuten zoveel mogelijk op te sparen om prijzen te onderhandelen met leveranciers. Hij probeert zijn commerce zo goed mogelijk voort te zetten door zijn personeel te laten werken op de markten. Ondertussen wordt de echtscheiding verder afgehandeld voor de familierechtbank. Er is nog geen regeling voor de kinderen. Ook dit knaagt aan hem.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier