Knokke-Heist en Damme binden samen de strijd aan tegen woninginbraken

Redactie KW

De lokale campagne kreeg de toepasselijke naam: ‘Handen af’.


“De campagne sluit aan bij de nationale actiedag tegen woninginbraken ‘1 dag niet’ op 11 december,” zegt politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe. “De doelstelling van de campagne is duidelijk: inbraakpreventie onder de aandacht brengen en 1 dag geen woninginbraken. Vooral kwetsbare woonwijken zoals Het Zoute en de woonbuurten langs de N49 in Damme! Vorig jaar waren er in de zone 254 woninginbraken. Daarvan waren er 50 in Damme en 204 in Knokke-Heist. Dit jaar staat de teller al op 216 inbraken!”

De campagne ‘Handen af’ beperkt zich niet tot 1 actiedag. “Van 3 tot 11 december nemen we verschillende initiatieven om het belang van inbraakpreventie in de kijker te plaatsen ” zegt Isolde Van Eenooghe. “We geven preventietips, delen buttons en deurhangers uit … en je kan er ook je ‘inbrekershandschoenen’ bemachtigen. Kruip zelf eens in de huid van een inbreker en ontdek de gebreken van je woning vóór een dief dit doet!” De inwoners van inbraakgevoelige wijken krijgen vóór 11 december ook hun wijkinspecteur of de gemeenschapswacht op bezoek. Ze geven preventietips en delen buttons en deurhangers uit.

Ook tijdens de nationale actiedag op 11 december is er extra politietoezicht voorzien in inbraakgevoelige wijken in Damme en Knokke-Heist. Er staan ook diverse controles op het programma.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier