Kittens met verminkte ogen op stoep gedumpt in Izegem

In Izegem werd op de stoep een doos met drie kittens aangetroffen. © Caroline Vangroenweghe
Redactie KW

In Izegem werd op de stoep een doos met drie kittens aangetroffen. De oogjes van de dieren zijn zwaar verminkt. De oogjes zouden niet moedwillig uitgestoken zijn, maar verminkt geraakt zijn door een ziekte.

“Toch blijft het een geval van dierenmishandeling”, vindt Caroline Vangroenweghe. De Izegemse vangt zwerfkatten op en laat die in samenspraak met de stadsdiensten steriliseren. De doos werd voor de poort van haar opvangloods gedumpt. “Het was een buurvrouw die de doos aantrof en me onmiddellijk verwittigde”, zegt ze. Wat ze in de doos aantroffen, was hallucinant om zien. Drie kittens met immens gezwollen of zelfs verminkte ogen. Op Facebook waren velen van mening dat de oogjes moedwillig uitgestoken waren, maar het zou om een ziekte gaan. “Katten die ziek zijn breng je naar de dierenarts. Die laat je niet aan hun lot over om ze vervolgens te dumpen”, foetert Caroline.

De oogjes van de dieren zijn zwaar verminkt.
De oogjes van de dieren zijn zwaar verminkt.© Caroline Vangroenweghe

De dierenarts hoopt de kittens nog te kunnen redden. Twee van de drie zullen al zeker blind door het leven moeten. Volgens Caroline gaat het weer van kwaad naar erger met zwerf- en achtergelaten katten. In totaal vangt ze er 77 op momenteel en moet ze zelfs nog 13 exemplaren gaan ophalen. Er worden opvanggezinnen ingeschakeld om de piek de baas te kunnen. In samenwerking met de organisatie Hoop voor Zwervertjes wordt voor tal van die dieren een nieuwe thuis gezocht. Hiertoe kan je de Facebookpagina raadplegen. De blinde katjes worden niet ter adoptie aangeboden. “We gaan ons zelf over die katjes ontfermen. Ze kunnen bij ons blijven wonen”, verzekert Caroline Vangroenweghe.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier