Kinderfietsje gestolen in Sint Michiels

Het fietsje © TL
Redactie KW

Dieven hebben zaterdagavond de fiets van een 7-jarig meisje uit Sint-Michiels gestolen. Die stond in de fietsenrekken aan Boudewijnpark terwijl ze met haar mama in het attractiepark was. “Een kind van zeven jaar kan zo’n diefstal moeilijk plaatsen”, zegt haar mama.

Een daguitstap naar Boudewijnpark draaide voor Sofia (7) en haar mama Silvia Lopez (31) op een sisser uit. De twee waren met de fiets naar het pretpark gekomen, maar keerden na een dagje plezier met de auto terug naar huis omdat ze nogal veel bagage mee hadden. Het meisje keerde enkele uurtjes later met haar papa terug om haar fietsje op te halen. “Toen we naar huis gingen hadden we het nog zien staan“, zegt mama Silvia. “Maar ‘s avonds bleek het gestolen. We hadden het nochtans gesloten.”

Camerabeelden ontbreken

De kleine Sofia kon maar moeilijk geloven dat haar fiets effectief gestolen was. “Wij kunnen dat ergens nog plaatsen”, zegt haar papa. “Maar een kind van zeven ziet dat anders. Ze gaat normaal elke dag met haar fiets naar school. En dat lukt nu even niet.”

De papa ging zondag nog naar Boudewijnpark in de hoop camerabeelden te vinden. Maar die waren er helaas niet. “Ze zeiden wel dat het vaker gebeurt”, zegt hij. “Het kan misschien een waarschuwing zijn voor andere mensen. Ik ga morgen (vandaag, red.) klacht indienen bij de politie. Helaas tegen onbekenden, dus ik weet niet of we daar veel van mogen verwachten.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier