Kinderboerderij installeert camera’s na vandalisme

Jan Debruyn in de stal waar vandalen onlangs een trap kapot maakten.
Redactie KW

Kinderboerderij Van Cle in Marke installeerde deze week vijf veiligheidscamera’s, na diefstal en vandalisme. “Er is de laatste weken te veel gebeurd”, zegt coördinator Jan Debruyne.

De voorbije maanden gebeurde regelmatig vandalisme op kinderboerderij Van Cle in Marke. “Vandalen knipten een deel van pony Billie zijn staart af”, zegt coördinator Jan Debruyne. “Ook werd er paardenmateriaal gestolen uit de stal en werd de trap in de stal stukgemaakt. Het kan zo niet verder, dus nemen we maatregelen.”

Op de boerderij werden vijf camera’s geïnstalleerd. “Alle hoekjes van de site zullen onder camerabewaking staan, waardoor we vandalen sowieso in het vizier krijgen. De camera’s zijn een grote investering, maar het is nodig. Niet alleen voor vandalisme. Vaak zien we kinderen en ouders over de draad kruipen om tot bij de dieren te gaan. Dat is levensgevaarlijk. Tot nu toe is er nog niets gebeurd, maar stel je voor dat een dier aanvalt. Dat zou ons een pak meer kosten dan de installatie van enkele camera’s.”

Lees hierover meer in de Krant van West-Vlaanderen.

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier