Kerstsfeer in mineur na twee inbraken in Gistelse school

Directeur Ine Lievens toont de schade die aangebracht werd bij de eerste inbraak. © DJ
Redactie KW

De kerstsfeer in het Atlas Atheneum in Gistel verloopt in mineur. Voor de tweede keer in twee weken tijd kreeg de school inbrekers over de vloer.

Het Atlas Atheneum in de Callaertswalledreef organiseert op donderdag 21 december een gezellige kersthappening van 17 tot 21.30 uur op de parking van de school. Maar twee inbraken in twee weken tijd zijn een domper op de kerstsfeer. “In plaats van te genieten op school krijgen we een pak miserie voorgeschoteld“, betreurt directeur Ine Lievens. Twee weken geleden kreeg de school een eerste maal inbrekers over de vloer. Toen werd een houtvezelplaat, die voor de raamopening van het onthaal is bevestigd naar aanleiding van verbouwingswerken, open gepraamd. Verschillende lokalen op het gelijkvloers en de eerste verdieping werden doorzocht. De buit: een laptop en een iPad.

Wanhopig

Begin deze week stelde de kuisvrouw een nieuwe inbraak vast. Zowel de deur van het economaat, het secretariaat, als van de bureau van de technisch coördinator en adviseur was opengebroken. Er werd onder andere een laptop gestolen en etenswaren van de leerkrachten. De inbrekers probeerden ook een kluisje open te breken, maar die poging mislukte. “Frustrerend”, zucht directeur Ine Lievens. “Op korte termijn zijn dus twee laptops en een iPad gestolen. En er is natuurlijk de schade door de inbraken. Wij moeten al woekeren met de veel te schaarse middelen die we hebben. Een inbraak met vandalisme zorgt voor enorme miserie en extra werk en vernietigt een deel van onze investeringen. De medewerkers op de school worden er wanhopig van. Alles gaat opnieuw ten koste van een goede zorg voor leerlingen.”

Geen inbraaksporen

Bij de laatste inbraak zijn er aan de buitenkant geen inbraaksporen te bespeuren aan de gebouwen, die ‘s avonds ook gebruikt wordt door het centrum voor volwassenenonderwijs Cervo-Go. “De daders moeten hun weg dus kennen op de school“, zegt Lievens. Een mogelijkheid is dat iemand overdag of ‘s avonds een raam of deur (opzettelijk) heeft open gelaten. Het labo van de politie kwam ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier