Kenny Terryn schuldig bevonden aan doodslag, geen voorbedachten rade volgens de jury

17/11/16 om 21:18 - Bijgewerkt om 21:49

De volksjury heeft Kenny Terryn (24) schuldig bevonden aan de doodslag op zijn vriendin Kimberley Courtens (20). De beschuldigde wurgde het slachtoffer op 12 september 2014 in hun appartement in Hooglede.

Kenny Terryn schuldig bevonden aan doodslag, geen voorbedachten rade volgens de jury

© BELGA

Kenny Terryn en Kimberley Courtens knoopten in het voorjaar van 2014 een relatie aan. Al snel begon de beschuldigde te kampen met onverklaarbare gezondheidsproblemen. Zijn psychische toestand woog op het koppel, maar in augustus gingen ze toch samenwonen op een appartement in Hooglede.

Op vrijdag 12 september 2014 raakten Terryn en zijn vriendinnetje rond de middag verwikkeld in een discussie. Het slachtoffer zou aangegeven hebben dat ze het geklaag van haar vriend beu was. Toen Terryn het met een kus wilde goedmaken, wees zijn vriendin hem af. Daarop wurgde de beschuldigde het meisje twee minuten lang. Hij dumpte het lichaam in een gracht in Hooglede, maar kreeg al na enkele uren wroeging. Terryn bekende de feiten aan zijn moeder en leidde de speurders diezelfde avond nog naar het lijk.

"Uit de behandeling van de zaak staat vast dat Kenny Terryn zijn vriendin Kimberley Courtens door wurging om het leven heeft gebracht", klinkt het in het arrest. De jury verwijst hiervoor naar de bekentenissen van de beschuldigde en naar de vaststellingen van de wetsdokter. Terryn bleef de keel van het slachtoffer ook toeknijpen toen ze al op de grond was gevallen. "Hij moet maar al te goed geweten hebben dat zijn daden fataal moesten aflopen."

Van voorbedachten rade was volgens de juryleden evenwel geen sprake. "Er was geen voorafgaand plan om Kimberley Courtens te doden. De beslissing na de afwijzing en de uitvoering volgden elkaar onmiddellijk op. Er was onvoldoende tijd om te kunnen stellen dat hij zich nog kon bezinnen." Nochtans zou Terryn verklaard hebben dat hij en Kimberley 'samen weg moesten'. "Het is onduidelijk of hij die uitspraak gedaan heeft en wat ze zou betekend hebben. Zijn handelingen zijn dan wel verfoeilijk, ze leveren geen bewijs van de voorbedachtheid."

Vrijdagochtend om 10 uur starten de debatten over de strafmaat. Voor doodslag riskeert Kenny Terryn 30 jaar opsluiting.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!