Kenny Terryn greep eerder ook al een ex-partner bij de keel

15/11/16 om 16:05 - Bijgewerkt om 17:55

Op het assisenproces tegen Kenny Terryn heeft de ex-vriendin van de beschuldigde dinsdag haar getuigenis afgelegd.

Kenny Terryn greep eerder ook al een ex-partner bij de keel

© BELGA

De vrouw vertelde hoe de 24-jarige Terryn haar enkele maanden na het afspringen van de relatie bij de keel greep. De moeder van het slachtoffer vertelde over een gelijkaardig incident.

Kelly Gevaert begon op 14-jarige leeftijd een relatie met Kenny Terryn. "In het begin hadden we een goede relatie, maar dat veranderde toen hij in Houthulst eens in elkaar was geslagen door een groep jongeren. Hij begon dan intensief te trainen en werd opvliegend." De beschuldigde woonde in bij de ouders van zijn liefje. "Bij een ruzie over de opvoeding van onze hond hebben hij en mijn stiefvader elkaar naar de keel gegrepen. Ze waren alle twee heel agressief."

Na ruim drie jaar maakte de getuige een einde aan de relatie, maar de beschuldigde legde zich daar niet bij neer. "Hij vond dat ik niet goed bezig was. Hij was heel agressief en greep me bij de keel. Hij was heel jaloers. Tijdens de relatie had hij me ook al een keer door elkaar geschud. Ik hoopte dat zijn nieuwe vriendin niet zou meemaken wat ik meegemaakt heb."

Delen

Het spijt me echt enorm wat ik gedaan heb

Ook volgens de moeder van het slachtoffer stelde Terryn zich agressief op. "Hij deed Kimberley soms pijn, hij sloeg eens heel hard op haar achterwerk. Bij mij thuis heeft hij haar nog vastgehad bij de keel." Marleen Debeuf had onmiddellijk door dat er iets mis was op 12 september 2014. "Hij zei dat ze weggelopen was na een ruzie. Ik had direct een raar gevoel toen Kimberley niet opdaagde. Anders was ze altijd zo stipt."

De familie Courtens wil weten waarom de beschuldigde de feiten gepleegd heeft. "Marleen, het spijt me echt enorm wat ik gedaan heb", reageerde Terryn. "Die ruzie was als een bom die insloeg. Ik heb mezelf verloren. Het is moeilijk om dat aan jou te zeggen, want ik weet dat je met vragen zult blijven zitten. Maar ik weet zelf niet hoe het komt dat ik over mijn toeren ben gegaan."

Onderzoeksrechter Johan Desseyn vertelde in zijn getuigenis over de verschillende verhoren van Terryn. "Ik heb hem een tweede keer verhoord naar aanleiding van een krantenbericht over een waarzegster. Hij vertelde me dat hij volgens haar een probleem had in haar hoofd, en dat Kimberley hem zou verlaten." Het slachtoffer wilde dat hij de kaartlegster niet meer zou bezoeken. "Dat was heel duidelijk. Het telefoononderzoek heeft ook duidelijk gemaakt dat Kimberley dat zelf probeerde duidelijk te maken aan die vrouw."

Terryn beweerde tegenover de onderzoeksrechter dat hij het slachtoffer niet om het leven wilde brengen. "Dat vond ik weinig aanneembaar. Hij zegt zelf dat hij twee minuten geduwd heeft. Ik heb hem ook gezegd dat hij zijn greep had kunnen lossen toen ze tegenspartelde." De verhoren bij de onderzoeksrechter verliepen vlot. "Hij drukte zijn spijt uit en was onder de indruk van de feiten. Hij heeft vaak geweend."

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!