Kenny M. van Brugse straatbende riskeert 20 jaar cel

Redactie KW

Het openbaar ministerie van het hof van beroep in Gent vordert 20 jaar cel voor Kenny M., lid van een Brugse straatbende. De nu 28-jarige man beroofde een jongen van zijn bankkaart en gooide hem nadien naakt in de vaart.

Lemmy F. (22) en Kenny M. (27) behoorden in mei 2014 tot een Brugse straatbende die in kraakpanden woonde, diefstallen pleegde, mensen afperste en burgers overviel.

Op 20 mei 2014 overvielen de twee – samen met een derde dader – een 22-jarige jongen aan het Baron Ruzettepark. Hij werd geschopt en geslagen tot hij de code van zijn bankkaart gaf. Nadien ontdeden ze hem van zijn kleren en gooiden hem naakt in de vaart aan de Sint-Pieterskaai.

Lemmy F. kreeg 9 jaar cel voor poging doodslag, Kenny M. 7 jaar omdat hij volgens zijn verklaring al in het kraakpand was toen het slachtoffer in het water werd gegooid. De twee gingen in beroep om een mildere straf te bekomen, de derde dader berustte in zijn straf.

Kenny bekent

Lemmy F. beweerde in beroep plots dat hij eveneens is weggegaan en de jongen zeker niet in het water heeft gegooid. Kenny M., die altijd volhield dat hij er vandoor is gegaan per skateboard, bekende in april – na het bekijken van de camerabeelden in de rechtszaal – dan toch dat hij en niet Lemmy F. erbij was toen de jongen in het water werd geduwd.

Kenny M. blijft er echter bij dat niet hij de laatste duw heeft gegeven, maar de derde, die niet in beroep is gegaan. Uit testen aan de leugendetector blijkt echter dat M. daarover liegt en ook het openbaar ministerie is ervan overtuigd en vorderde 20 jaar voor poging moord. Lemmy F., die dus voortijdig was vertrokken, riskeert 5 jaar cel. Uitspraak op 12 oktober.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier