Kelderinbrekers die uit waren op flessen drank, riskeren vier jaar cel

01/08/16 om 13:40 - Bijgewerkt om 13:40

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse strafrechter gevraagd om twee inbrekers tot vier jaar effectieve gevangenisstraf te veroordelen. De beklaagden gingen aan de haal met flessen drank uit kelders van appartementsgebouwen.

Kelderinbrekers die uit waren op flessen drank, riskeren vier jaar cel

In het najaar van 2015 sloegen de verdachten vooral toe in Brugge, maar ook in Nieuwpoort, Blankenberge en Oostende. Steven B. (37) en Marino K. (46) moesten zich verantwoorden voor maar liefst 44 inbraken, 28 inbraakpogingen en zes andere diefstallen.

De inbrekers richtten zich op de kelders van appartementsgebouwen. Ze stalen alles wat ze konden meenemen, maar hadden het vooral gemunt op flessen drank. Naast een arsenaal flessen champagne gingen de kelderinbrekers ook aan de haal met dure wijnen, zoals bijvoorbeeld een Châteauneuf du Pape.

Steven B. bekende slechts een viertal feiten. Zijn raadsman Jelle Dejaegher vroeg aandacht voor de heroïneverslaving van zijn cliënt en stelde daarom een voorwaardelijke straf voor. Marino K. betwistte slechts enkele inbraken. De Bruggeling toonde zijn spijt tegenover de slachtoffers.

Een derde beklaagde moest zich enkel verantwoorden voor de diefstal van twee elektrische fietsen en de heling van enkele gestolen goederen. Joey V. (28) ontkent met klem dat hij iets met de zaak te maken heeft. "Hij wist niet dat die spullen gestolen waren", aldus zijn advocate Mélanie Sevenant.

De rechter doet uitspraak op 11 augustus.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!