Kattenbeul aan het werk in Izegem?

© Frank Meurisse
Redactie KW

Jessy Schatteman postte op Facebook het bericht: “Mijn kater wordt hier op de Bosmolens mishandeld. Wie heeft er nog dit probleem?” In een minimum van tijd kwamen daar een vijftigtal reacties op. Is er ergens een kattenhater aan het werk in Izegem?

“Ik heb een hond, een Golden Retriever die Tish heet, en een kater die luistert naar de naam Knobby”, zegt Jessy Schatteman (33). “Die laatste liet ik castreren omdat hij nogal veel op stap gaat op de Bosmolens. Toen ik maandag thuiskwam van mijn werk, merkte ik dat er iets mis was met Knobby: ik zag dat er vlak onder zijn staart een hele pluk haar verdwenen was. Waarschijnlijk heeft iemand hem hard bij de staart gegrepen of met een tondeuse geschoren.”

Halve staart

“Zes maanden geleden had ik hier nog een jonge kat en die kwam ooit eens thuis met een halve staart. Wie wil er nu dieren kwaad doen, vraag ik me altijd af. Maandag zette ik een bericht op Facebook en ik kreeg ondertussen al meer dan 50 reacties op mijn oproep. Dat had ik helemaal niet verwacht. Er was zelfs iemand die suggereerde dat er dieren – ook katten gepakt werden voor een proefdierenlabo! Maar dat vind ik toch een beetje ver gezocht.”

“Uit de vele reacties blijkt dat katten heel geliefde huisdieren zijn. Maar het zijn vaak ook dieren die meer buiten dan binnen leven. Dan kunnen ze misschien ook wel eens mensen lastigvallen die minder ‘kattenminded’ zijn. En dan kan er al eens iets misgaan. Misschien is Facebook dan toch nog goed om de aandacht op dergelijke feiten te vestigen.”

(IB – foto Frank)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier